112 dagar klokare är vi i årskurs 1 nu. Denna vecka har bjudit på lite varmare väder och därmed också smältande snö. Tråkigt då snön har bjudit på mycket lek och många skratt, men lite härligt ändå att det börjar bli vår.

Denna vecka har vi arbetat på som vanligt. Vi har lärt känna sopsamlarmonstren Metallika som älskar metall och Towalett som bara vill ha bajs, kiss och toalettpapper. Vi har även börjat lära oss om året, månaderna och årstiderna. Vi har fortsatt arbeta med addition i matematiken och i svenskan nöter vi handstil, läsförståelse och bokstäverna. Veckans bokstav har varit Dd som i delfin och drake och vi har fått lära oss mer om delfinen.

Viktigt: Flera elever i årskurs 1 leker bråk/slagsmål på raster och i korridorer. Lekarna börjar “oskyldigt” men slutar oftast i att någon gör illa sig, blir arg eller ledsen. Eleverna förstår inte när de kliver över gränsen för lek till allvar innan någon blir riktigt arg eller ledsen. Dessa lekar skapar stora konflikter som tar oerhört mycket tid att lösa. Vi pratar om det varje dag och påminner eleverna om att det är otroligt lätt att någon gör illa sig. Tyvärr är detta det roligaste just nu, och vi behöver er hjälp hemifrån att samtala med era barn om att vara försiktiga mot varandra och lyssna när någon säger nej. Helst av allt vill vi att de ska undvika att lek-bråka och leka något annat. Varje rast finns rastaktiviteter att delta på, så de finns alltid något att göra.

Tyvärr har vi kollegor på skolan som testat positivt för Covid-19. Det är extra extra viktigt nu att hålla koll på hur vi mår. Tvätta händer extra noga och stanna hemma vid minsta symptom. Läs mer här:

Viktiga datum:

V. 9 (1-5/3) sportlov – skolan stängd