veckobrev v. 6

Ännu en kylig, snöig men solig vecka till ända. Denna vecka har varit kortare än vanligt på grund av måndagens studiedag.

I svenskan har vi arbetat med bokstaven Nn, och lärt oss lite om nyckelpigan och noshörningen. Vi har stavat många Nn-ord och lärt oss hur Nn ser ut på teckenspråk. I matematiken har vi arbetat vidare med stora plus. Trots att det fortfarande är lite krångligt börjar det släppa för fler och fler, vilket är riktigt roligt att se. De kämpar på riktigt bra allihopa.

I NO har vi fortsatt vårt tema med de mäktiga fem, men denna vecka repeterade vi de maskinerna vi redan lärt oss om, skruven och hävstången, och började på vår solfjäderbok där vi kommer samla våra kunskaper. Vi fortsatte även med vårt tema miljö och hållbar utveckling i SO. Denna vecka lärde vi oss om Flamman som älskar allt som ingen annan vill ha och började på våra miljöböcker. Flamman samsas nu med Plastis, Pappis, Prassel och Kompostina i klassrummet vid vår sopsorteringsstation.

Jag vill återigen påminna om att skicka med extra kläder till eleverna, (gärna varma sådana!) samt att fylla i skolinspektionens enkät. Utvecklingssamtalstider till er som lämnat tillbaka lappar skickar jag idag.

Nu hoppas vi på lite mer sol i helgen så ses vi på måndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *