Veckobrev v. 50

Hejsan! Näst sista veckan innan lovet avklarad.

Denna vecka har vi fortsatt arbeta med Stig. Vi har målat de fina lerfigurerna vi skapade i fredags, vi har skrivit önskningar i stjärnor och gjort ett stjärnfall och vi har bjudit in Stig att bo hos oss över jullovet. Nästa vecka ska vi börja bygga små kryp-in till Stig och hans familj.

Vi har fortsatt att arbeta med subtraktion i matematiken och kompletterar detta med vektor. I svenskan har vi fortsatt arbeta med förra veckans bokstav, Ii. Vi har även förberett inför en skrivuppgift vi ska göra nästa vecka där vi tittat på en bild och funderat vad det är vi ser och hur man skulle kunna skriva till den.

I fredags började vi morgonen med att titta på luciamorgon på helskärm och sedan lärde vi oss lite om lucia och varför vi firar det idag.

Nästa vecka är sista veckan innan jullovet. På fredag 18/12 är det julavslutning och nedan följer lite information om den. Eleverna börjar som vanligt 8.10 i skolan. Eleverna kommer att serveras lunch som vanligt vid 10.45 men skolan slutar direkt efter. De elever som inte har fritids slutar därför redan kl. 11.15. Ska ditt barn stanna på fritids efter den tiden meddelar ni i Tempus så snart som möjligt.

Tyvärr har läxan hamnat lite i skymundan nu på slutet. Detta har blivit lite då några böcker fortfarande saknas plus att jag har varit borta nåra dagar. Se till att eleverna tar med sig läxboken tillbaka till skolan innan lovet, så startar vi upp med läxan igen i januari.

Följ även rektorsbloggen då de läggs upp mycket viktig information där. http://rektor.tingvallaskolan.se/

Läs detta inlägg från rektor Jessica angående trafiksituationen http://rektor.tingvallaskolan.se/parkeringssituationen-pa-tingvallaskolan/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *