veckobrev v. 5

Ännu en vecka med minusgrader och sol! Barnen njuter av snön och det är roligt att se. Veckorna framöver ser också ut att bli kalla, vill därför påminna om att ha med varma kläder och ett gäng extra kläder.

Denna vecka har vi fortsatt arbeta med addition i matematiken. Det är så roligt att se framsteg hos eleverna. Vi har även arbetat vidare med de mäktiga fem. Denna vecka lärde vi oss om hävstången och fick testa på att lyfta en byrå med hjälp av just en hävstång. I SOn har vi lärt oss om Plastis, som älskar plastförpackningar, och Kompistina, vars absoluta favorit grej är matrester. Riktigt roligt att se elevernas utveckling och lyssna på deras reflektioner kring ämnet miljö och hållbar utveckling. I svenskan har vi arbetat med bokstaven Åå. I fredags arbetade vi i ett häfte där vi fokuserade på handstil. Och jösses vad stolt jag är över den lektionen – Alla elever hade sådant fokus och var skrev så fint.

Jag vill påminna om två saker:

Utvecklingssamtalslapparna vill jag ha tillbaka senast tisdag 9/2. Får jag inte tillbaka lapparna (så jag hinner bestämma tider) får ni som inte lämnat tillbaka dessa, era barns IUPer hemsickade dagarna för utvecklingssamtalen, alltså inga samtal via telefon eller TEAMS.

Fyll i skolinspektionens enkät nedan –

Viktiga datum

8/2 studiedag. Skola och fritids stängt.

9/2 utvecklingssamtalslappar senast tillbaka.