Ännu en vecka klokare. Denna vecka har bjudit på både kallare väder och mörkare mornar. Lite mysigt ändå.

I veckan har vi arbetat med bokstaven Mm, lärt oss ord på m, hur m låter och övat på att skriva. Vi har hunnit med att börja temat Livet förr och nu i SO. Där har vi börjat med att göra ett VÖL-diagram där vi samlat tankar om sådant vi vet om livet för 100 år sedan, sådant vi önskar veta och mot slutet av temat ska vi fylla i det vi lärt oss. Tyvärr har jag varit hemma sedan i onsdags, men har hört från Hani som haft klassen att resterande av veckan gick bra. Vecka 49 fortsätter arbetet som vanligt.

Jag vill påminna om att det fortfarande är viktigt att ni stannar hemma med era barn om de visar minsta symptom. Tyvärr är vi fortfarande mitt i en pandemi där vi måste följa de riktlinjerna som vi får.

Vill också informera om att höstterminen förkortas med 2 dagar. Detta innebär att julavslutningen för eleverna är den 18/12. Barn- och ungdomsförvaltnngen har tagit detta beslutet på grund av de rådande omständigheterna med covid-19. Läs mer om detta här:

Angående läxan som skickas hem kommer här en ändring. Vi arbetar med samma ordbilder i två veckor för att befästa dessa. Därför kommer skrivläxan att delas ut på tisdagar varannan vecka (ojämna veckor) och ska tillbaka senast torsdag nästkommande (ojämn) vecka. Jag kommer att skicka med ett schema över detta.

Jag kommer framöver att börja skicka mejl istället för sms om saker som rör era barn (saker som händer i skolan, information osv). Detta för att det är min privata telefon och jag vill minska arbetandet hemma 🙂 Ni kommer fortfarande att kunna nå mig på min på telefon, men jag kommer att införa samtalstider då jag finns tillgänglig för längre samtal. Dessa tider är:

tisdagar 14-15.30, onsdagar 14-15 samt torsdagar 14.00-16.30

Jessica