Vecka 46 = barnboksvecka. Denna vecka har helt spenderats i barnbokens tecken. Vi har lärt oss om olika barnboksförfattare, Astrid Lindgren, Tove Jansson, Martin Widmark, J.K. Rowling, Sven Nordqvist och Jujja Wieslander, och några av deras kändaste verk – Pippi Långstrump, Mumintrollet, LasseMajas detektivbyrå, Harry Potter, Pettson och Findus samt Mamma Mu och Kråkan. Vi har varvat fakta med film, pyssel, radio och högläsning. Vi avslutade barnboksveckan med ett Pippi + Mumin kalas då båda firar 75 år i år! Vi gjorde frågesport och pyssel och som avslutning ett Kahoot där eleverna fick testa de kunskaper de lärt sig under veckan. Super roligt!

Vi fortsätter att arbeta med ordbilder och bokstäverna i svenska. I matte arbetar vi med addition och repeterar begrepp. I SO kommer vi att börja med ett nytt tema – livet förr och nu. Där kommer vi att prata om hur det var att leva för 100 år sedan.

Det är fortfarande oroligt i klassrummet och många elever väljer att inte lyssna under genomgångar och inte arbeta med det givna materialet. Jag har tillsammans med eleverna gått igenom hur det ser ut för mig när jag ska bedöma elevernas kunskaper. Jag visade kunskapsmålen som vi arbetar mot och förklarade att jag behöver se att eleverna kan för att kunna sätta grönt på dem. Eleverna fick även ställa frågor och därefter hade vi ett givande samtal om just kunskapsinlärningen. Det är ytterst viktigt att ni hjälper eleverna hemmamed att förstå varför vi lär oss saker i skolan. Fortsätt också att prata hemma om hur man är en bra klasskompis. Vi fortsätter även att arbeta mycket med värdegrund i skolan och genomför förebyggande arbete för att få ett lugnare klassrumsklimat.