Tillbaka efter lovet och veckan har gått fort.

Denna höst har inte varit som vanligt och det märks extra mycket just nu. Det är viktigt att de nya restriktionerna följs noggrant. Vårdnadshavare får en gå in i skolan (ni har skött det så bra!), alla utflykter och temadagar ställs in och eleverna har fått nya regler att följa. Detta påverkar vår vardag och är otroligt tråkigt, men är av yttersta vikt att följa. Tillsammans minskar vi spridningen av Covid-19.

Den här veckan har vi fokuserat på våra ordbilder. Vi har läst, sökt, skrivit och letat ord i klassrummet. Nästa vecka kommer eleverna få sin första läxa. Det är en skrivläxa där vi åter kommer att öva på att skriva ordbilderna och meningar. Läxan kommer att delas ut på tisdagar och ska lämnas tillbaka på fredagar.

Vi har även denna vecka arbetat mycket med trafiken och vikten av att ha reflex i mörker. Vi har bland annat skapat fina reflexfigurer där vi illustrerat hur stor skillnad reflexer. Kika in på instagram där bilderna kommer att läggas ut: tingvallaskolan_13b

I tisdags åt vi lunch i klassrummet framför en film för att göra dagen lite speciell, då vi tyvärr inte kunde åka skridskor. Det uppskattades och eleverna var riktigt duktiga. Allt plockades undan och slängdes.

I fredags genomförde vi första provet. Det var ett litet prov om våra tiokompisar som vi övat och arbetat med. Testet genomfördes för att eleverna verkligen ska förstå att allt vi övar på i skolan har en mening och att det är viktigt att lyssna och lära. Alla elever lyckades riktigt bra och vi kommer att öva vidare för att verkligen befästa 10kompisarna.

Vi har även testat på att spela Kahoot, vilket är ett frågesportsliknande spel där jag kan skriva egna frågor utefter vad vi övar på i skolan. Denna gång handlade frågorna om 10kompisarna. Eleverna uppskattade det och gav flera tummar upp trots att lite teknikstrul.

Nästa vecka kommer vi att starta ett nytt tema om skolan förr och nu.

Vi ses på måndag!