Veckobrev v. 42

Hej alla vårdnadshavare!

Denna vecka har vi fokuserat på att lära oss våra ordbilder och, att, en, ett, det samt den. Vi har skrivit orden för hand, på ipad och satt ihop dem till meningar. Vi har även sökt orden i olika texter och övat på att känna igen dem i olika situationer.

Den här veckan har vi även börjat använda ipaden som ett redskap i undervisningen. Som nämnt ovan har vi använt ipaden för att öva att stava och vi har lärt oss lite om teams som är en app vi kommer att använda mycket framöver för kommunikation (inom skolan).

I matematiken arbetar vi vidare med likhetstecknet, begrepp och addition inom talområdet 0-10.

Vi fortsätter att arbeta med klassrumsklimatet och hur man är en bra vän.

På tisdag 3/11 ska åk 1 åka skridskor på förmiddagen. Skolan har beställt lunch som vi kommer att äta på plats i Pinbackshallen efter vi åkt klart. Vi kommer att ner till Pinbackshallen ca. 8.50 och tillbaka till skolan ca. 11.30. För att denna dag ska bli bra för alla undrar jag om någon av er föräldrar kan närvara under förmiddagen? Kolla gärna redan nu om ni har skridskor och hjälm som passar. Ta med dessa till den 3/11. Fika i form av macka, frukt och vatten får tas med (samma som vanliga skoldagar).

Viktiga datum:

26/10 – 30/10 Höstlov

3/11 Skridskor

Hälsningar Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *