Hej allihopa!

Under veckans som gått har vi haft ett riktigt vinter väder med snö, minusgrader och sol.

Under veckorna som gått har vi påbörjat ett nytt tema inom både NO och SO. I SO har vi börjat arbeta med miljö och hållbarutveckling. Vi kommer att lära oss om hur vi tar hand om vår miljö och vår jord samt hur vi sop sorterar och återvinner. För att lära oss hur vi sop sorterar och återvinner vi oss om Sopsamlarmonstren. Vi har redan träffat Pappis (som bara vill ha papperskartonger och förpackningar), Prassel (som älskar tidningar och ritpapper), Glasmo (som är fascinerad över färgade glasburkar) och Glas-Klara (som önskar sig ofärgade glasburkar). Sopsamlarmonstren ger oss information om deras favoritsaker och kommer med uppdrag och kluringar. I slutet av detta temaområde ska eleverna kunna redogöra varför det är viktig att ta hand om vår miljö, samt hur vi sop sorterar som. I NO/teknik har vi startat upp arbetet med enkla maskiner – de mäktiga fem. Vi har lärt oss om vad teknik är och vad en enkel maskin är. Dessutom har vi lärt oss mer om en del av de mäktiga fem nämligen skruven. Vi har lärt oss om skruven, hur den fungerar och var den används, och så har vi fått testat på att skruva lite. Riktigt roligt. I slutet av temaområdet ska eleverna kunna redogöra för vad de mäktiga fem är, hur de används, var vi kan se dem samt vissa delars namn,

I matematiken har vi börjat arbeta med stora plus, alltså addition upp till 10. Vi har dessutom börjat med detta genom att arbeta i par för att kunna stötta och hjälpa varandra. Det har gått riktigt bra och vi kommer att arbeta vidare på detta sätt. I svenskan har vi arbetat med veckans bokstav T, skrivit och läst.

Vi hr haft ganska bra med arbetsro i klassrummet. Fortfarande är det elever som skriker, springer in och ut ur klassrum och kallar varandra fula ord eller på annat sätt retas. Vi samtalar med dessa elever när det händer samt berättar att om detta händer kommer de själva få ringa hem och förklara varför det agerar på detta sätt. Något som de inte får eller vill göra hemma, ska de inte heller göra i skolan. Tyvärr har det även försvunnit saker ur väskor igen. Vi uppmanar eleverna att ta med ryggsäckarna in i klassrummet som vi sedan låser när vi inte har lektioner. Tyvärr räcker inte detta alltid så jag ber er att kolla i era barns väskor att de inte tar med sig personliga saker (leksaker, pengar osv) till skolan. Vi vill inte att något ska försvinna och gör allt för att förhindra detta. Det finns även elever med springmask och löss på skolan. Kolla gärna en extra gång med era barn om de känner av något sådant.

Idag skickade jag med utvecklingssamtalslappar hem (kolla väskor om ni ej fått detta). Jag vill ha tillbaka lapparna senast onsdag 3/2. Tyvärr kan vi inte erbjuda samtal på plats som vanligt men på lappen finns all information ni behöver.

Se även till att fylla i skolenkäten, länk nedanför.

Här kommer viktig information till er vars barn har modersmål.

viktiga datum:

Måndag 8/2 studiedag, skolan stängd