veckobrev v. 21

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är nu två veckor kvar av terminen. Alla börjar bli lite trötta men vi kämpar på en vecka till med riktiga lektioner och en vecka med lite annat.

Denna vecka har varit lite annorlunda då vi tre dagar slagit ihop med 1A då Stephanie tyvärr varit sjuk. 34 personer i ett litet rum där syret snabbt tar slut är ingen höjdare, men jösses vad eleverna kämpat! Denna vecka har vi haft ett NO tema som vi fokuserat på mycket. Vi har trots lite huvudvärk (många små röster blir trotsallt lite högljutt) lärt oss om kroppen och hälsa. Vi har lärt oss om kondition, vikten av att röra på sig och varför det är bra att ha bra kondition. Vi tog den kunskapen med oss ut och tränade kondition genom att springa varv runt multibanan, för att känna pulsen och se hur andningen blev. Lite jobbigt men otroligt intressant. Vi har även lärt oss om mat, kostcirkeln och att kroppen behöver rätt sorts näring för att få bra energi för att orka springa. Vi har dessutom lärt oss att det är viktigt med återhämtning, sömn och vila. Vi övade detta med avslappningsövning i klassrummet och det var behövligt efter en lång dag!

I svenskan arbetade vi vidare med med våra läsförståelseböcker, sagoskogen och bokstavsböcker. Veckans bokstäver vad Yy som i ynglet Yrla och Xx som i x2000. I matematiken repeterade vi dubbelt och hälften samt ental och tiotal. I SO har vi pratat värdegrund och engelskan jobbade vi med sinnen. Vi har även arbetat med fjärilens livscykel denna vecka där det väntas mini “prov” för att visa våra kunskaper.

Nästa vecka hoppas vi blir någorlunda som vanligt men framförallt bra! Vi kämpar allihopa och har kommit så längt sedan starten. Nu ser vi snart mål där vi kan få lite välförtjänt återhämtning och kan se tillbaka på vilka stora framsteg vi tagit detta läsår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *