veckobrev v.20

Skolavslutning närmar sig och nu är det bara tre veckor kvar av årskurs 1.

Denna vecka har vi fortsatt att arbeta med ental och hundratal i matematiken. Vi har arbetat tillsammans, på iPad, med mini-whiteboards och i våra matematikböcker. Vi börjar få lite ordning detta nu! Bra jobbat av alla. Vi har även fortsatt repetera före och efter.

I svenskan arbetar vi vidare i våra bokstavsböcker och denna vecka har vi arbetat med bokstäverna Ff, som i fåret Fia och Cc som i citronfjärilen Cissi. Vi har dessutom denna vecka sammanfattat vilka bokstäver vi arbetat med och jösses så många och vi kommer ihåg dem! Vi sammanfattade bokstäverna även med en lek där eleverna i grupp fick en bokstav och skulle på tid komma på så många ord som möjligt på den bokstaven. Eleverna tränar dels samarbete och dels bokstavskännedom. Vi fick ihop så många ord tillsammans! Samarbete har vi även övat med våra läsförståelse böcker där vi fortsätter att träna läsförståelse i berättelseform.

I SO och NO har vi fortsatt arbetat med solrosen och uppdaterat loggböckerna. Någras har börjat fått stjälk och blad medan några inte riktigt tittat upp än. Vi har även börjat lära oss om fjärilar och fjärilens livscykel som vi kommer fortsätta med nästa vecka. Vi avslutade veckan med värdegrundsarbete och lek.

Två gånger denna vecka har vi övat hur vi ska agera om brandlarmet går. En gång gick vi igenom stegen ensam tillsammans med klassen och i torsdags hade vi en tyst brandövning (utan brandlarm) tillsammans med hela skolan. Alla elever tog sig ut bra och hittade uppsamlingsplatsen precis som vi ska.

Viktiga datum:

11/6 skolavslutning.