Första veckan efter jullovet avklarat och wow vilken vecka vi har haft!

Vi har haft bra arbetsro på lektionerna och det känns som om vi har lyckats lärt oss mycket. Vi har repeterat kunskaperna vi lärde oss förra terminen, sammanfattat och påmint. Det kanske till och med är så att vi lärde oss mycket redan innan lovet, och att vi fortfarande kommer ihåg det trots alla oroligheter som uppstått kring covid-19 och byte av klass och hus. Starkt och riktigt roligt.

Nästa vecka startar vi upp terminen på riktigt med ny veckans bokstav, nya teman i både NO och SO samt arbetar vidare med subtraktion och stora plus i matematiken. I SO startar vi upp Miljö och hållbar utveckling där vi bland annat kommer att arbeta med källsortering, återvinning, miljöfaror samt allemansrätten. I NO startar vi upp ett teknikprojekt som kommer att handla om enkla maskiner – de mäktiga fem (kilen, skruven, lutande planet, hjulet, hävstången).

Nu har även vintern kommit på riktigt vilket innebär både kyla och väta. Viktigt att eleverna därför har med sig lämpliga kläder (täckbyxor, jackor, overaller, vantar, halsdukar, mössor och bra skor) samt att det gärna finns extra kläder i låda/väska (främst byxor och strumpor).

Jag vill även påminna om vi enbart äter frukt, mackor och riskakor i skolan under fruktstunderna. Det råder nötförbud på skolan då det finns elever med allergi. Vi äter klockan 10.45 så det är inget måste med frukt, men många elever uppskattar något litet att äta på efter första rasten.

Nu laddar vi inför en ny spännande termin!

Hälsningar Jessica