veckobrev v.19

En kortvecka som bjudit på riktigt varierat väder. Denna vecka har jag suttit med bedömningsstöd vilket har gjort att eleverna haft vikarier i klassrummet.

Arbetet med solrosorna har fortsatt. Vi har repeterat plantornas olika faser, studerat hur utvecklingen har gått samt noggrant fört loggbok över vattning. I NO har eleverna fått (nästan) färdigställa sina solfjädersböcker om de mäktiga fem. Vi gjorde en kort repetition om de enkla maskinerna och jisses vad de gjorde mig glad – de kom ihåg allt!

I matematiken har vi arbetat vidare med addition upp till 20 samt ental och tiotal. Vi har repeterat talraden och vilka tal som kommer före/efter. I svenska har vi arbetat med bokstaven Gg, som i grisen Greta. De har skrivit och fyllt i sina häften. Vi har även fortsatt arbetet med läsförståelse i par, där vi arbetar med kamratstöttning. I engelskan arbetade vi med sporter där eleverna fick berätta om sina favoritsporter samt att vi lekte charader.

Veckan avslutades med en tur till skogen där vi lekte, tittade på kottar och fjärilar.

Nästa vecka är en vanlig vecka som bjuder på regn. Ta som vanligt med er regnkläder och extra kläder.