En hel vecka har gått sedan sportlovet och vi har arbetat och lärt oss mycket. Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Ö och funderat på om det verkligen inte kommer någon bokstav till efter ö – kan man skriva alfabetet i en slinga så Aa kommer efter? I matematiken fortsätter vi att arbeta med subtraktion och det börjar bli lättare och lättare. Vi övar begrepp med mattedansen och har denna vecka även börjat arbeta lite med mindre än och större än tecknen.

Denna vecka har också haft två stycken mindre prov. Varje morgon övar vi på stavning av ordbilder, läser dem och sätter in dem i meningar. Varje fredag kommer vi att ha en diktamen där vi skriver alla veckans ord för att visa vad vi lärt oss. Denna veckan var vårt första och jag är imponerad av alla, många hade alla rätt eller enbart enstaka fel. Vi hade även prov i tio-kompisar. Hela lektionen och framförallt provet gick galant – så duktiga elever! De visade verkligen vad de kunde.

Det har varit lite oroligt denna vecka och jag hoppas att det bara är kvar lite sportlov i benen och att nästa vecka återgår till mer lugn. Men som alltid är det bra att prata hemma med era barn om hur skoldagarna har varit (glöm inte allt bra som de gör!) och att vi alltid försöker göra vårt bästa under skoldagarna.

Denna vecka har jag skickat hem en läs- och skrivläxa. Läxan består av en liten vikbok som eleverna bör läsa minst tre gånger. I den gröna skrivboken ska eleverna därefter rita en bild och skriva meningar utifrån boken de läst. Läxan ska lämnas in senast tisdagar och lämnas ut på onsdagar.

Viktiga datum och information:

16/3 läxan tillbaka

v. 13 29/3-6/4 – Påsklov